Over ons

Autobedrijf van der Voort BV is een universeel Bovag-autobedrijf gevestigd aan het Ambacht 7 in Maasland. Het is een echte dorpsgarage waarbij ons klantenbestand is uitgebouwd door voornamelijk “mond tot mond reclame” en daar zijn wij maar wát trots op! Met een gezellig en vakkundig team zorgen wij er voor dat onze klanten met een goed en veilig gevoel op pad gaan.

Autobedrijf Van der Voort BV bestaat uit 10 medewerkers, waarvan 6 gediplomeerde monteurs onder leiding van een ervaren werkplaatsmanager, een secretaresse en 2 medewerkers op het gebied van aan- en verkoop van auto’s.

Een universeel Bovag gecertificeerd autobedrijf wil zeggen dat wij onderhoud- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan alle merken auto’s, maar ook dat wij de in- en verkoop van alle merken auto’s kunnen verzorgen. Dit geldt voor zowel nieuwe auto’s als occasions. Een Bovag certificering krijg je niet zomaar. Het bedrijf en de medewerkers moeten aan tal van strenge eissen voldoen. Als klant profiteert u van een kwaliteitskeurmerk waaraan wij moeten voldoen.

Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit én deskundigheid! Al jarenlang breiden wij ons relatiebestand uit en inmiddels weten ook klanten uit de wijde omtrek ons te vinden. Wij vinden het belangrijk om hele goede service en kwaliteit te leveren tegen een nette prijs. Klanttevredenheid staat bij ons voorop!

Hoe het ooit is begonnen…

Broers Nico en Ben van der Voort zijn opgegroeid als boerenzoons in Schipluiden. Echte interesse in het boerenleven was er niet. Nico heeft een aantal jaren gewerkt als tractor monteur bij DIGO, Ben koos meteen voor de auto’s. Ben begon bij DIGO als automonteur en heeft daarna nog enkele jaren bij Van Essen in De Lier gewerkt. In 1983 besloten Nico en Ben om samen een bedrijfje op te richten in een schuur op de boerderij van het ouderlijk huis. Een hefbrug was er niet, alles werd op de grond gedaan en waar nodig met een krik. Klanten uit Schipluiden maar ook uit de omringende dorpen als Den Hoorn, De Lier en Maasland kwamen naar hen toe. Al heel snel kwam er een buurjongen bij om Nico en Ben te helpen: Ruud Hofstede. Ruud is nog steeds een van onze vertrouwde gezichten. Hij is een betrokken, ervaren en deskundige monteur waar wij ontzettend trots op zijn!

 

Na 2 jaar gewerkt te hebben op de boerderij kwam de gemeente melden dat het niet meer langer was toegestaan om aan auto’s te sleutelen op de boerderij. In Maasland aan het Ambacht kwam een pand vrij en daar hebben Nico en Ben de garage vanaf 1985 voortgezet. Dit was de helft van de huidige werkplaats, de andere helft kwam er een paar jaar later bij waarna de muur eruit gehaald werd en het dus 1 groot geheel werd.

Een belangrijke spil in het bedrijf is Anneke Doelman. Zij is de enige vrouw in het team en eigenlijk gewoon onmisbaar. Vanuit haar kantoor op de eerste etage behoudt het overzicht, maakt werkplaatsafspraken met klanten en zorgt dat de administratie op rolletjes verloopt. Anneke is een echt “mensenmens”, een actieve en vrolijke collega met hart voor het bedrijf én voor haar klanten. Al sinds 1992 is zij bij het autobedrijf werkzaam.

Een aantal jaren geleden heeft Nico zijn aandelen in het bedrijf aan Ben overgedaan. Nico heeft 3 dochters, waarvan geen opvolgers en wilde graag een stapje terug nemen. Ondanks dat Nico de pensioenleeftijd al is gepasseerd, is hij nog altijd met veel enthousiasme in het autobedrijf te vinden. Hij vindt het leuk om nog lekker een aantal dagen per week bezig te zijn!

Een belangrijk aanspreekpunt binnen het bedrijf is Mark. Mark is de werkplaatsmanager en is daarmee de spin in het web als het om de werkplaats gaat. Mark zorgt er voor dat het werk wordt verdeeld onder de monteurs, behoudt het overzicht, besteld de benodigde onderdelen en onderhoudt het contact met de klanten. Wanneer u een bezoek aan het autobedrijf brengt, dan is de kans groot dat u Mark ontmoet!

Daarnaast zijn er binnen het bedrijf 6 ervaren monteurs werkzaam. Zij zijn dagelijks in de werkplaats te vinden om onderhoudswerkzaamheden, APK’s en reparaties uit te voeren. Onze monteurs gaan periodiek op cursus zodat zij beschikken over de meest actuele kennis. Ook zorgen deze heren er voor dat auto’s klaar worden gemaakt voor de verkoop. Een fijn, betrokken en deskundig team waar wij heel trots op zijn!

De oudste zoon van Ben, Bart van der Voort is ook al een aantal jaren werkzaam binnen het bedrijf. Bart heeft eerst een monteurs opleiding gevolgd en daarna 3 jaar de opleiding Business Management & Sales aan het ”IVA in Driebergen”. Na in 2013 zijn diploma te hebben behaald, is hij het familiebedrijf in gestapt. Bart houdt zich binnen het bedrijf voornamelijk bezig met de aan- en verkoop van gebruikte auto’s. Sinds januari 2020 is Bart mede-eigenaar van het autobedrijf geworden.

Ook Jacqueline, de vrouw van Ben, heeft zo haar aandeel: zij zorgt er iedere zaterdag voor dat het hele bedrijf weer spic & span wordt en verzorgd op zijn tijd de benodigde boodschappen voor het bedrijf.

Wat begon in een klein schuurtje op de boerderij is uitgegroeid tot een mooi familiebedrijf met een team van 10 medewerkers, een ruime werkplaats met zeven hefbruggen, een showroom en een extra loods voor de opslag van occasions en winterbanden. Wij zijn een officieel leer-werkbedrijf waardoor wij ook met regelmaat leerling-monteurs de fijne kneepjes van het mooie vak mogen leren. Klanttevredenheid is misschien wel onze belangrijkste drijfveer. Wij zetten graag dat stapje extra! Waar mogelijk proberen wij onze klanten zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Wij zeggen altijd bent u niet tevreden? Vertel het ons zodat we samen kunnen kijken naar een gepaste oplossing. Bent u wel tevreden, vertel het een ander! Laat dan bijvoorbeeld een leuke google review achter!