APK

APK is een verplichte keuring voor uw auto die regelmatig gedaan moet worden. De afkorting APK staat dan ook voor algemene periodieke keuring.

Tijdens deze technische keuring wordt de auto op alle essentiële veiligheidspunten gecontroleerd en waar nodig hersteld. Hierbij moet u denken aan: Banden, Wielophanging, Schokbrekers, Spelingen, Remmen, Carrosserie (roest), Stuurinrichting, veiligheidsgordels, verlichting etc. Daarnaast wordt de auto nog gecontroleerd op enkele Millieu punten zoals vloeistoflekkages en uitstoot van schadelijke stoffen en tenslotte nog wat Administratieve punten zoals het controleren van het chasis nummer en de gegevens op het kentekenbewijs.

Deze keuring dient bij benzine, hybride en elektrische auto’s voor het eerst na 4 jaar gedaan te worden en is dan 2 jaar geldig. Na 6 jaar en na 8 jaar moet de auto ook gekeurd worden en na het 8e jaar moet de auto jaarlijks terugkomen voor een APK. Bij een benzine auto van 2005 of ouder wordt een viergastest (uitlaatgasmeting) gedaan en bij auto’s van 2006 of jonger hoort een eobd meting (datameting dmv uitleesapparatuur)

Bij een Diesel auto zit dit anders, deze moeten voor het eerst na 3 jaar gekeurd worden en vervolgens meteen ieder jaar. Dit heeft te maken met het (over het algemeen) hogere jaarlijkse kilometrage. Bij een Diesel auto van 2005 of ouder wordt een roetmeting (uitlaatgasmeting) gedaan en bij auto’s van 2006 of jonger hoort een eobd meting (datameting dmv uitleesapparatuur)

Ook voor het laten uitvoeren van de APK bent u bij ons van harte welkom!

Wilt u een afspraak maken voor een APK voor uw auto?

Neem dan contact met ons op of kom even langs!

Autobedrijf van der Voort scoort erg hoog op het gebied van klant tevredenheid. Bekijk de reviews hier.