Airco-service

Tegenwoordig is een airconditioning in de auto bijna niet meer weg te denken. De airco zorgt niet alleen voor verkoeling bij warm weer maar ook voor het ontvochtigen van de (voorruit van de) auto bij nat weer. Een airco systeem verliest van nature zo’n 5% tot 8% van het koudemiddel per jaar. Een airco systeem waar te weinig koudemiddel in zit werkt niet optimaal of helemaal niet. Het is dus verstandig om 1 keer per 4 jaar de airco een servicebeurt te geven en te laten reinigen. Bij een servicebeurt aan de airco wordt het systeem met een speciale machine leeggehaald en vervolgens weer gevuld met de juiste hoeveelheid. Daarnaast is het verstandig om dan ook het interieurfilter te laten vervangen om nare luchtjes te voorkomen.  

Het kan voorkomen dat er een component van het aircosysteem stuk gaat. In de meeste gevallen gaat het dan om een lekkage. Om deze lekkage op te sporen vullen wij het systeem met formeergas en bekijken wij met behulp van speciale apparatuur waar de lekkage zit. Na vervanging van het onderdeel kan het systeem weer worden afgevuld en werkt de airco weer als vanouds. 

De meeste (wat oudere) auto’s zijn voorzien van een airco die gevuld is met R134A koudemiddel. Sinds 1 Januari 2017 worden nieuwe auto’s afgeleverd met een ander type gas, R1234A. Dit is een milieuvriendelijker gas en zorgt voor minder Co2 emissie. Wij hebben voor beide types een vulstation waardoor wij alle airco’s van personenauto’s kunnen repareren, onderhouden en/of vullen.

Bent u geïnteresseerd in onze Airco-service?

Maak een vrijblijvende afspraak en kom gerust bij ons langs!

Autobedrijf van der Voort scoort erg hoog op het gebied van klant tevredenheid. Bekijk de reviews hier.